Estem presents a la primera compareixença sobre la modificació de la Llei 11/2014 al Parlament de Catalunya. Participen el president, Eugeni Rodriguez i el coordinador tècnic, Cristian Carrer de l’OCH, conjuntament amb el president de Gais Positius, Joaquim Roqueta i la Dra. Marisela Montenegro.
El president de l’OCH Eugeni Rodriguez, fa un repàs històric de la lluita incansable que es va fer fins a l’aprovació de la llei 11/2014. Malgrat això, cal modificar-la en l’àmbit reparatiu de les persones afectades i l’harmonització del règim sancionador. També, posa sobre la taula l’argumentari de les conclusions del Grup de Treball sobre l’LGTBI-fòbia per entendre el perquè es fa necessària aquesta modificació. Destaca i celebra l’aprovació de la llei trans i LGTBI estatal, sobretot en el tema de les teràpies de reconversió. A més, també parla sobre la importància de fer pedagogia en la prevenció de l’assetjament escolar pels efectes devastadors que pot provar, com hem vist en el cas de l’Ivan. Calen instruments perquè les lleis a part d’existir, tinguin els recursos necessaris per implementar-les.
El coordinador tècnic de l’OCH, Cristian Carrer reivindica la rellevància d’actualitzar la llei amb la demanda de necessitats del col·lectiu actual i la importància d’introducció de perspectiva interseccional al redactat. També, fa molt èmfasi a vertebrar el terme reparació de la dignitat de les persones afectades, perquè “darrere les dades hi ha vides” i les hem de posar al centre perquè puguin decidir quin camí escollir i sentir-se escoltades i recolzades.
El president de Gais Postitus, Joaquim Roqueta, reafirma la importància i la “gran força catalitzadora” que va comportar la Llei 11/2014 pel col·lectiu LGTBI i per les persones discriminades per serofòbia. Avisa als partits polítics, han d’estar alerta de les noves realitats. Malgrat sigui una “llei pionera i vàlida, la modificació és necessària”. Insta a canviar el règim sancionador i a centrar-se en l’àmbit reparatiu. “S’haurien d’articular noves eines, més enllà de la llei formal, per centrar-nos en la reparació de les persones”.
La Dra.Marisela Montenegro reivindica la importància d’una modificació legislativa des d’una vessant interseccional de les diferents “matrius d’opressió que pateixen les persones”. És necessari integrar les diversitats culturals d’una societat que ha d’esdevenir diversa i lliure. Comenta, que hem de valorar, visibilitzar i protegir la identitat i expressió de gènere, conjuntament amb realitats com l’ètnia, discapacitat i/o classe social. Les polítiques públiques han d’estar a l’alçada del moment i tenir capacitat adaptativa per les noves particularitats.
Recupera la seva intervenció i la de les altres companyes: https://youtu.be/PUv_-UEMC4Y

Deixa un comentari