L’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) de Catalunya denuncia un repunt de les agressions LGTBI a Barcelona durant el mes de juliol
Barcelona, dijous 9 d’agost de 2018. “La LGTBI-fòbia segueix sent gratis a Catalunya, i el que és gratis per als agressors és molt car per a les víctimes”. Així s’ha expressat el president de l’Observatori Contra l’Homofòbia(OCH) de Catalunya, Eugeni Rodríguez, davant les dades registrades pe l’OCH sobre l’estat de la LGTBI-fòbia a Catalunya durant el primer semestre de 2018. I ha denunciat que “durant el mes de juliol, s’ha produït un repunt de les agressions LGTBI, especialment a la ciutat de Barcelona on s’han registrat 7 incidències greus en només un mes”. I això, “està generant intranquil·litat en el col·lectiu”.
En una trobada amb periodistes a la seu de l’OCH, Rodríguez ha detallat que la fotografia sobre l’estat de la LGTBI-fòbia fins avui, revela que “novament, la part del col·lectiu que més incidències registra són els homes gais i bisexuals, seguits del col·lectiu trans i les incidències generalistes que afecten a tot el col·lectiu”. Respecte al tipus d’incidències, ha destacat que “les més registrades són les agressions verbals, físiques i/o amenaces”.
Com exemple, Rodríguez ha exposat alguns casos recents com “la pallissa a un noi jove el mes passat a la sortida d’una discoteca d’ambient de la zona de l’Eixample que va derivar en l’ingrés de la víctima en un hospital de la ciutat”.
Per tot això, el president de l’OCH ha considerat “imprescindible” que “es generin, s’impulsin i s’activin els mecanismes necessaris per frenar la creixent tendència d’odi i discriminació”. I també per “acabar d’una vegada amb totes amb la gratuïtat cap a la LGTBI-fòbia”, ja que “des de l’aprovació de la Llei LGTBI catalana fa gairebé quatre anys, només s’han interposat 10 sancions”.
Finament, el president de l’Observatori ha destacat el treball que l’entitat està duent a terme en diferents espais d’oci com són el Brunch i el DGTL Festival. En aquest sentit, ha explicat que “dos de cada deu dones que han rebut una agressió per motiu d’assetjament sexual a Catalunya, l’han patit en una discoteca o espai d’oci” per això, l’Observatori durà a terme una campanya de creació ‘d’espais amables’ i lliures de discriminació tant per a les dones com per al col·lectiu LGTBI durant les festes de Gràcia la setmana vinent.
Deixa un comentari