EINES I DOCUMENTS

Estat de l'LGTBI-fóbia

Anualment, l’Observatori contra l’LGTBI-fòbia s’encarrega de realitzar un estudi sobre l’estat de la LGTBI a Catalunya. Aquest estudi té com objectiu mostrar a través de fets constatables (dades) l’estat de la LGTBI al nostre país.

Estudis

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Aquí veuràs el contingut

Andalucía

 • Observatorio Andaluz contra la Homofobia, Bifobia y Transfobia
  https://observatorioandaluzlgbt.org/
  L’Observatori andalús assisteix a les víctimes de LGTBfòbia i assessora jurídicament estudiant el cas i acompanyant la víctima en el procés de denúncia. també assisteixen psicològicament a les persones que han patit l’agressió. L’organització duu a terme accions i campanyes tant en xarxes socials com a mitjans de comunicació de sensibilització i formació per a la detecció de la violència, odi i discriminació; cursos de conscienciació com Delictes d’odi i LGTBIfòbia, Drets de les persones LGTBI i reptes actuals, Diversitat sexual, familiar i de gènere. L’Observatori andalús compta amb un sistema de denúncia en línia que connecta amb les autoritats andaluses. Emmagatzemen, de manera anònima, aquestes incidències per a l’elaboració d’informes anuals de LGTBfòbia.
  653826823
  951003814
 • Observatorio contra la LGTBIfobia CG (Cádiz)

https://delitoscg.webnode.es/

L’objectiu principal és l’assistència a les víctimes de delictes d’odi, facilitant-los assessorament jurídic i atenció psicològica. Compta amb una via de denúncia en línia que realitza el registre i anàlisi de les dades recollides. L’Observatori del camp de Gibraltar també fa campanyes de sensibilització i formació relacionades amb la diversitat sexual, la LGTBfòbia, familiar i de gènere. 625 32 11 04

Aragó

 • Observatorio Aragonés contra la discriminación por orientación sexual, expresión e
  identidad de género
  L’Observatori d’Aragó es tracta d’un òrgan de participació i consulta en matèria de
  drets dels col·lectius LGTBI representat per les entitats, les administracions públiques
  aragoneses relacionades amb la igualtat, els agents socials, els col·legis professionals,
  entitats socials i la Universitat de Saragossa. És dependent del Govern d’Aragó i de l’Oficina Aragonesa contra la discriminació.
  687189069

Astúries

 • Observatorio Asturiano contra la LGTBIfobia
  Creat per decret pel Consell de Govern del Principat d’Astúries, serveix com a fòrum de
  consulta i participació sobre els drets LGTBI. La seva missió és avançar en la lluita contra la
  LGTBIfòbia mitjançant la cooperació entre les institucions i les organitzacions implicades. El
  Observatori atén consultes, planteja propostes d’actuació i exerceix tasques d’assessorament per combatre la discriminació.
  635178634

Illes Canàries

 • Observatorio LGTBI Canario
  http://www.observatoriolgbticanario.org desenvolupat des d’Algarabia (Associació de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Trans i Intersexuals de Canàries). L’Observatori canari recull dades sobre la situació de LGTBIfòbia a les Illes Canàries i oferint un Servei Integral d’assistència a la víctima amb un equip especialitzat a l’advocacia, psicologia i treball social. També treballa en la formació i conscienciació a col·lectius i agents socials en diversitat afectivosexual i LGTBfòbia. 601266376 / 922882188

Castella-la Manxa

 • Observatorio contra la LGTBIfobia de Castilla-La Mancha
  https://observatoriolgt biclm.com/
  L’Observatori manxec va ser creat per Wado (Associació LGTBI+ de Castella-la Manxa) i funciona com a eina de informació, sensibilització i assessorament envers les persones LGTBI i les entitats. Compte amb un Servei de Guàrdia datenció i per a suport emocional amb psicòlegs.

País Valencià

 • Observatorio Valenciano contra la LGTBfobia
  http://contralalgtbifobia.es/ca/ 
 • L’Observatori Valencià ofereix servei jurídic i psicològic a aquelles persones que han patit una agressió LGTBfobica. També ofereixen formació a professionals per a la detecció de violència, odi i discriminació.
 • 966 445 621
  667 887 447

Extremadura

 • Observatorio Extremeño contra la Discriminación por Orientación Sexual e Identidad
  de Género
  Creat i dirigit per la Conselleria de Cultura i Igualtat d´Extremadura. La funció del
  Observatori extremeny és l’elaboració d’informes sobre la situació de LGTBfòbia a la
  regió i d’anàlisi i conclusions sobre el treball de la Llei LGTBI d’Extremadura

Galiza

 • Observatorio Coruñés contra la LGTBIfobia
  https://corunasenodio.org/
  És projecte d’ALAS A Corunya i el seu objectiu és registrar les agressions que es produeixen a la comarca, acompanyament en tot moment a les víctimes i assessorament legal. L’Observatori Coruñés també ofereix formació sobre diversitat afectivosexual a les administracions públiques, cossos i forces de seguretat, centres educatius i societat civil.
  622 072 940
 • Observatorio Gallego contra la Discriminación por Orientación Sexual e Identidad de
  Género
  Òrgan format per representants del govern gallec, Fegamp, sindicats, universitats,
  patronal i entitats representatives dels drets del col·lectiu LGTBI a Galícia. La conselleira d’Ocupació i Igualtat pretén amb l’Observatori un compromís real de la defensa dels drets LGTBI. L’Observatori Gallec és un òrgan col·legiat, de caràcter consultiu i de participació social de la Xunta.
 • Observatorio contra la LGTBfobia Julio y Al Dani de Vigo      

Creat per l’entitat PVLSE de Vigo.

Madrid

 • Observatorio madrileño contra la LGTBfobia
  https://contraelodio.org/
  Projecte elaborat per Arcòpoli. La seva funció és la de registre i denúncia dels delictes d’odi que sorgeixen a la Comunitat de Madrid. L’Observatori madrileny acompanya la víctima des de la agressió de manera psicològica i jurídica. 618547166

Murcia

 • Observatorio Regional contra la Discriminación por Orientación Sexual e Identidad
  de Género
  Conselleria de Dona, Igualtat, LGTBI, Famílies i Política Social de Múrcia La seva funció és la de realitzar estudis dels principals problemes pel que fa a la garantia dels drets de les persones LGTBI, fer propostes en matèria de polítiques públiques i com a caràcter consultiu.

Navarra

En creació al Centre LGTBI de Pamplona, Harrotu.

Euskadi

 • Observatorio LGTB+ de Vitoria-Gasteiz Ikusgune
  https://ikusgune.eus/es
  És un projecte desenvolupat per Lumagorri ZAT en col·laboració amb l’ajuntament de Vitòria-Gasteiz. Ikusgune recull dades sobre les incidències i esdeveniments que tenen a veure amb delictes d’odi i discriminació al col·lectiu LGTBI. Compten amb un apartat de denúncia, al que acompanyen la persona de manera jurídica i que recullen els fets de manera completa.
  633309653
 • Observatorio Vasco LGTBI
  https://lgtbi-behatokia.eus/
  Aldarte, AMPGYL, Bizigay, Errespetuz, Gaylespol, Gehitu, Izanez, LGTBerri y Naizen crean el Observatorio Vasco.
 • Observatorio LGTBI de Donosti
  Creat pel ple de l’Ajuntament de Donosti a proposta d’Elkarrekin Podemos. Les funcions de l’Observatori donostiarra és el d’assessorament, acompanyament i recollida de dades de les incidències LGTBfòbiques a la ciutat.

Melilla

 • Observatorio Melillense contra el Odio LGTBfóbico
  https://www.amlega.es/
  Creat per AMLEGA (Associació Melillenca de Lesbianes, Gays, Transsexuals i Bisexuals). L’OMCEOL pretén recollir els dades i atendre les víctimes que pateixen discriminació per
  LGTBfòbia.
  951 636 555
  744 613 184
 

Preguntes freqüents

Ves-hi

AUDIOVISUALS