El president de l’OCH, Eugeni Rodríguez, proposa a l’Ajuntament i la Conselleria “habilitar un servei d’atenció a víctimes nocturn a través d’un número de WhatsApp”
Barcelona, diumenge 2 de juny de 2019. L’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) ha alertat que “la seguretat de les persones LGTBI està risc en l’àmbit de l’oci nocturn a Catalunya”, després de conèixer-se l’agressió a una parella de dos nois de 18 i 21 anys la mitjanit del divendres al parc Joan Miró de Barcelona. Rodríguez ha explicat que l’OCH ha acompanyat i assistit a les víctimes durant el procés de denúncia. Tanmateix, ha manifestat que “l’Observatori porta registrades 70 incidències en 2019, la qual cosa suposa un augment del 30% respecte a l’any anterior”, per la qual cosa ha afirmat que “es repeteix un mateix patró però no hi ha solucions”.
“Existeix un brot de violència cap a les persones LGTBI per part de joves en l’àmbit de l’oci nocturn, sigui abans o després de l’oci”, a més, “aquesta violència és tant verbal com física i la generen joves en la majoria dels casos registrats per l’OCH, i a vegades els agressors són menors d’edat”, ha explicat el president de l’Observatori. “Aquest patró porta repetint-se des de la mediàtica agressió d’un jove en el Metro de Barcelona al gener” pel que “és imprescindible que aquesta setmana s’abordi el tema amb l’Ajuntament de Barcelona i la Conselleria Benestar Social i Família per a buscar solucions”.
Per tot això, el president de l’Observatori ha proposat “habilitar un servei d’atenció nocturn a través d’un número de WhatsApp els divendres i dissabtes nit amb psicòlegs i advocats de l’OCH per a poder atendre les víctimes d’una forma còmplice i amable”.
Deixa un comentari