- El president de l’OCH, Eugeni Rodríguez, recorda que “la LGTBI-fòbia i el masclisme no desapareixen durant i el confinament” i demanda “una Llei estatal trans i una Llei LGTBI” amb motiu del 17 de maig
Barcelona, dijous 14 de maig de 2020. El 17 de maig de 1990, l’Organització Mundial de la Salut va eliminar l’homosexualitat de la llista de malalties mentals. Per això, aquesta data s’utilitza per a celebrar el dia Internacional contra la LGTBI-fòbia. En aquest context, l’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) de Catalunya ha publicat un manifest per a recordar que l’actual estat d’excepcional i confinament ha agreujat la situació de LGTBI-fòbia i masclisme que pateixen algunes persones i que, en el que va de confinament, ha suposat el registre de 22 incidències per part de l’entitat a Catalunya
🗣️@eugenirodriguez: “estem treballant per un #17M de maig, Dia Internacional Contra LGTBI-Fòbia, interactiu, de reconeixement i de protesta. Cal fer front a les violències vers les persones #LGTBI”
🔗https://t.co/l1U5LOVQ4F #ObservatoriACasa pic.twitter.com/mDFe462HsL
— Observatori contra l'homofòbia (@OCL_H) May 9, 2020
El president de l’OCH, Eugeni Rodríguez, ha explicat que “durant el confinament s’ha donat un procés de tornar a tancar-se a l’armari per part d’aquells joves que no poden expressar la seva identitat o orientació a les seves casa, així com aquesta part de la població més major que viu en residències i per evitar situacions de discriminació i solitud, decideixen censurar-se”.
En relació amb el col·lectiu trans i les persones migrants, Rodríguez ha denunciat que “la seva precària situació laboral s’ha vist agreujada” i que “moltes persones trans estan convivint amb els qui no respecten la seva autodeterminació de gènere”.
Tanmateix, el president de l’Observatori ha destacat altres situacions de vulnerabilitat que s’han produït al llarg d’aquests dies i l’entitat ha recollit com són casos de violència intragènere, és a dir de persones del mateix sexe, o de violència en la xarxa. “L’odi s’ha traslladat a l’únic canal del qual disposava i que són les xarxes socials amb missatges d’assetjament, descrèdit, desqualificació o difusió d’estereotips negatius i estigmatitzadors, ja sigui en format missatges, comentaris en publicacions o a través d’emissions en directe”.
Per tot això, Eugeni Rodríguez ha recordat que el municipalisme és essencial per a sensibilitzar a la ciutadania i acabar amb xacres com són la LGTBI-fòbia. En aquest sentit, ha destacat que “les polítiques feministes i LGTBI deuen han d’anar de la mà i ser l’eix central de les polítiques de qualsevol administració”. I ha aprofitat per a recordar la necessitat de l’aprovació d’una Llei estatal trans i una Llei Estatal LGTBI que “impedeixi que es continuïn vulnerant els drets d’aquest col·lectiu”.
Deixa un comentari