Aprofitant la presentació dels principals resultats de l’Informe de la discriminació a Barcelona s’ha obert un debat virtual obert a la ciutadania. La trobada cerca abordar els reptes per fer front a les discriminacions en temps de la COVID-19.
S’estructurarà amb una benvinguda a càrrec del regidor; la presentació dels principals resultats de l’Informe de la discriminació a Barcelona, que elabora anualment l’Observatori de les discriminacions -format per l’Oficina per la No-Discriminació (OND), el Centre de Recursos en Drets Humans (CRDH), i quinze entitats del teixit associatiu de la ciutat de Barcelona, entre les quals es troba l’Observatori contra l’homofòbia-; i un darrer bloc de debat amb les entitats de la Taula d’entitats, moderat per la periodista hospitalenca Montse Santolino.
La discriminació que pateixen algunes persones per raó del seu origen nacional o ètnic, discapacitat, orientació sexual i identitat de gènere, o qualsevol altre motiu, és encara un problema greu a la nostra societat. La situació provocada per la COVID-19 està generant nous casos de discriminació entre el personal sanitari i persones d’origen xinès, entre d’altres, a banda d’afectar especialment a col·lectius vulnerabilitzats, com la comunitat gitana, les persones amb discapacitat o col·lectius LGTBI.
Per tal de fer-hi front, des de l’Oficina per la No-Discriminació (OND), la Taula d’Entitats amb Servei d’Atenció a Víctimes de Discriminació, i el Centre de Recursos en Drets Humans (CRDH), s’organitza un debat virtual amb les entitats de la Taula el pròxim 27 de maig, a les 17.30 h. A la trobada es debatrà de quina manera ha afectat la COVID-19 a les discriminacions i quins són els reptes actuals per lluitar contra la discriminació.
Accediu aquí al debat a través del següent enllaç.
Deixa un comentari