Eugeni Rodríguez (OCH) denúncia que “l’OCH ha registrat un 40% més d’incidències per LGTBI-fòbia a Catalunya” i que “els àmbits on més es produeixen són els espais d’oci i el transport públic”
Barcelona, dijous 8 d’agost de 2019. El president de l’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) de Catalunya, Eugeni Rodríguez, ha denunciat l’increment de l’LGTBI-fòbia a Catalunya respecte al 2018, ja que, “des de l’1 de gener de 2019 fins a 31 de juliol de 2019 s’han registrat 102 incidències, és a dir, un 40% més respecte a l’any anterior” .
El president de l’Observatori ha explicat que “Barcelona és la ciutat catalana que més incidències per LGTBI-fòbia registra, 44” de les quals “un 75% són agressions, 33”. En aquest sentit, des de l’Observatori s’ha fet un mapa de les agressions a Barcelona i els districtes on més incidències s’han registrat han estat l’Eixample (14), Ciutat Vella (9) i Sants-Montjuïc (7). Novament, el col·lectiu que més incidències registra han estat el d’homes gais o bisexuals en un 66%.
Davant el fet que els espais d’oci i el transport públic siguin el principal àmbit d’incidència LGTBI-fòbica, l’Observatori ha proposat accions concretes com la posada en marxa d’una línia de WhatsApp per a atendre víctimes per LGTBI-fòbia de forma psicosocial i a través d’un assessorament jurídic. Concretament aquesta línia sinicia amb una prova pilot els dies del 19 al 24 d’agost de 10.00 a 12.00 hores i el número serà el 699 901 651.
Respecte al Transport Públic, l’OCH ha proposat “visibilitzar els colors de la bandera LGTBI en algunes estacions simbòliques dels ferrocarrils de la Generalitat durant el que queda d’estiu”. Així es va sol·licitar al conseller Chakir El Homrani en una reunió formal en la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies. Rodríguez ha considerat “urgent” una campanya de sensibilització amb la col·locació de banderes LGTBI i falques per megafonia sobre la necessitat d'”espais amables per al col·lectiu”.
Per la seva banda, el coordinador tècnic de l’Observatori, Cristian Carrer, ha posat en valor el treball conjunt amb l’Oficina per la No Discriminació (OND), “una coordinació que permet abordar les situacions LGTBIfòbiques amb un estament institucional”.
Tanmateix, s’han sol·licitat reunions per a coordinar i derivar d’una forma més àgil les possibles agressions amb Intendència de la Guàrdia Urbana, les Regidories dels diferents Districtes de Barcelona, amb el Síndic de Greuges i el Síndic de Barcelona i el conseller d’Interior.
Deixa un comentari